Spreker

Ik word regelmatig gevraagd om (online) sessies te geven door vrouwennetwerken, scholen, studentenverenigingen of bedrijven.

Lezing: Ambitie-plan maken, regie over je leven

“Als je aan het begin van je carrière géén plan maakt voor jezelf, voor je leven, beland je in andermans plannen. Bijvoorbeeld de plannen van recruiters, bedrijven en andere mensen in jouw omgeving”.

In mijn lezingen sta ik stil bij hoe je tijd en ruimte maakt voor jouw eigen (ambitie) plan. Ik kom jaarlijks met honderden mensen in contact, in allerlei fases van hun carrière en leven. Ik spreek en ontmoet mensen vaak wanneer ze zijn vastgelopen,. Wanneer ik luister en doorvraag naar de kern van hun verhaal, blijkt veelal dat ze hun identiteit en toekomstplannen 1-op-1 aan hun “carrière” hebben gekoppeld. Mijn benadering is anders. Ik adviseer mensen een plan te maken voor zichzelf en werk is daar één van de onderdelen van.

Deelnemers aan deze lezing leer ik hoe ze in alle eenvoud hun leven en loopbaan in eigen hand kunnen houden voor de rest van hun leven. En dat ze vanaf nu niets meer in de weg staat om een start te kunnen maken met het schrijven van hun (ambitie) plan. Meer weten?

nina-van-arum-lezingen

Lezing: Linkedin Zichtbaarheid & Profilering

Mijn lezingen over zichtbaarheid kent vele vormen. Van een praktische lezing over Linkedin zichtbaarheid, alsmede tot het jezelf zichtbaar maken als vrouw in deze masculiene hoekige maatschappij.

In mijn loopbaan heb ik talloze mensen mogen ontmoeten die barsten van de expertises en talenten, maar niet gevonden werden. Mensen die vaak werden overgeslagen. Mensen met goede plannen, maar de drempel niet wisten te nemen. Voor mij is dat de allermooiste doelgroep. Deze groep ervaart namelijk enige vorm van spanning bij het zichzelf zichtbaar maken. Of het nu om vrouwen, professionals, bijstandsmoeders of wereldverbeteraars gaat. Het zijn altijd mensen met deze onnodige belemmeringen die mijn pad kruisen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik op kleine -en grote schaal mensen kan helpen bij het zichtbaar maken van hun talenten en bij het wegnemen van drempels.

 

Nina van Arum voor scholen & studenten

Met regelmaat word ik gevraagd door scholen en studenten om hen een lezing te geven. De meest gegeven lezingen aan hen zijn de: LinkedIn zichtbaarheid & profilering en "Regie over je loopbaan, hoe maak je een ambitie-plan ná je studie.
De lezingen met studenten en studentenverenigingen kenmerken zich door een hoge interactiviteit tussen mij een de deelnemers. De lezing is zowel online beschikbaar of in college vorm.

 

"Expert in zichtbaarheid"

Ik herken situaties als geen ander door eigen ervaringen in het verleden en barst inmiddels van de lessons-learned. Mijn expertise op het gebied van zichtbaarheid ligt in het op een pragmatische manier vormgeven aan zichtbaarheid en dit direct koppelen aan tal van mogelijkheden, acties en kansen die resultaat opleveren. Ik ben ook graag een sparringpartner voor mensen en bedrijven om als een soort “mystery” guest op dit gebied mee te kijken. Net even anders.

Mensen die mij hebben horen spreken over zichtbaarheid geven aan dat ze nadien een positief gevoel hebben gekregen over het zichzelf zichtbaar maken en ze zien het belang ervan.
En dat hen niets meer in de weg staat om te werken aan een positieve & professionele zichtbaarheid en dat ze er vooral zin in hebben!

 

“Ik volgde een online sessie over Linkedin zichtbaarheid en was verrast door de energie van Nina en alle praktische handvatten om het Linkedinprofiel te professionaliseren die om mijn oren vlogen, inspirerend!”

Lezing: Vrouwennetwerken

Met regelmaat geef ik lezingen aan vrouwennetwerken op het gebied van zelfontwikkeling. Mijn lezing is anders dan andere lezingen. Het is niet even een moment van enthousiasme en inspiratie creëren die de volgende dag verdwenen is. Ik heb dat zelf te vaak meegemaakt. Terugkomen van een congres, ontzettend enthousiast zijn en vol energie en na een paar dagen al niet meer weten of toepassen wat je daar hebt gehoord. Waardeloos.

Vanwege deze ervaring ben ik het anders gaan doen. En heb ik een ander concept ontwikkeld. Ik geef lezingen aan vrouwen in combinatie met de JA JIJ Journal die ik heb uitgegeven. Het 6 maanden invuldagboek voor vrouwen in ontwikkeling.

De lezing is dus slechts een start en behoudt zijn waarde minimaal 6 maanden en natuurlijk ook de rest van je leven dat altijd in ontwikkeling is.

Hoe ziet dat er uit? Ik maak met deze lezing een start met een 6 maanden-ontwikkelingsreis voor de deelneemsters. Deze lezing geef ik namelijk in combinatie met het JA JIJ Journal, die elke deelneemster ontvangt. Mijn lezing is een inspirerende kick-off als start voor het gebruik van het 6 maanden invuldagboek voor vrouwen. Twee lunchsessies zullen hierop volgen met de deelneemsters, één na 3 maanden, wanneer iedereen halverwege haar zelfontwikkelingsavontuur is. En één na 6 maanden als feestelijke afsluiting van de gave reis die deelneemsters hebben gemaakt.

Meer weten?

site