Foto strand JA JIJ

ZZP onderneemster van mooi bedrijf, single en thuiswonend | 23 jaar

Ik zag een advertentie langskomen op instagram. Aangezien ik niet zo’n makkelijke tijd achter de rug heb, en druk bezig ben om mijn leven weer op de rit te krijgen, sprak het Ja Jij Journal mij erg aan. Toen ik op de website keek, was ik verkocht en heb ik hem gelijk aan geschaft, niet alleen voor mij, maar ook voor mijn moeder als cadeautje, om haar te bedanken dat ze er altijd voor mij is, en is geweest.

Wat is jouw grootste motivatie om hiermee te starten?

Ik heb lange tijd voor mijn gevoel stilgestaan, wist niet wat ik wilde, en was alsmaar bang, bang wat anderen van me zouden vinden, bang om niet goed genoeg te zijn. Op een gegeven moment is er bij mij een knop omgegaan, ‘ik wil niet langer dromen, maar vervullen’. Ik heb veel verschillende dromen/wensen, en ik hoop dat deze Journal mij gaat helpen om deze doelen in ieder geval in gang te gaan zetten en hopelijk te bereiken, maar ook dat het een steuntje in mijn rug is, om door te blijven gaan met het vervullen van mijn dromen, ook als het even tegen zit, om toch mijn doel voor ogen te houden, en niet zomaar op te geven.

Wanneer ben je er mee begonnen?

Ik ben er 6 september mee begonnen, maar met het starten van mijn nieuwe baan, en mijn eigenschap om het graag goed te willen doen. Heb ik de reflectie afgerond, en ben ik nu bij het opstellen van mijn doelen.

Wat heeft het je tot nu toe gebracht?

Het heeft mij tot nu toe gebracht, dat ik de tijd heb genomen om terug te kijken. Niet alleen op de minder mooie dingen, wat ik best wel vaak doe, maar ook heb ingezien dat er ook veel mooie dingen gebeurd zijn. Verder ben ik erachter gekomen dat ik het leuk vind om creatief bezig te zijn. Zo heb ik bijv. bij pagina 14, met wat ligt er achter je, en wat ligt er voor. Voor wat er achter me ligt, een envelop gemaakt, waar ik letterlijk de dingen in weg kan stoppen die achter me liggen. Verder ben ik jou/Nina gaan volgen, en wat ben jij een super lieve en inspirerende vrouw. Je maakt veel contact met je volgers, stuurde mij bijv. een ingesproken felicitatie op mijn verjaardag, wat ik erg lief vond, en doordat je zo open bent, over je blije momenten, maar ook op momenten dat je even niet zo lekker in je vel zit. Dat vind ik erg mooi en inspirerend.

Vaak belanden invuldagboeken na een paar weken in de hoek. Waarom deze niet?

Ten eerste omdat die zo’n ontzettend vrolijke roze kleur heeft. Die kan je toch niet zomaar weggooien 😉 Maar ten tweede omdat het concept me erg aanspreekt. Je neemt tijd om terug te kijken en te reflecteren ‘wat wil ik anders’, ‘wat kan beter’ en ‘waar ben ik tevreden mee’. Vervolgens stel je doelen op, waarmee je aan de slag gaat. Wat je tussendoor weer gaat reflecteren. Er zit al zo ontzettend veel voorwerk/nadenk werk bij, dat het voor mijn gevoel niet zomaar ‘een invuldagboek’ is, wat ik bijv. wel invul, maar eigenlijk geen idee er bij heb, wat ik er mee bereik en waar ik naar toe wil.

Welke opdracht heeft je het meeste gebracht?

Tot nu toe de opdracht om je op de lijn te zetten, en te kijken wat ligt er voor mij, en wat ligt er achter mij/is opgeruimd. Ten eerste omdat ik nog niet verder ben gekomen, maar ten tweede omdat ik er ontzettend veel plezier in had, om creatief bezig te zijn, en echt door de opgeruimde zaken op te bergen, het ook bijna als een soort verwerking voelde, en te voelen oké dit is geweest, en nu gaan we vooruit kijken.

Wat is je leukste anekdote?

Ik heb nog niet echt een leukste, maar wel een mooiste, namelijk ‘kwetsbaarheid is kracht’. En verder vind ik de ‘Tijd voor jou dame’, wel een mooie/leuke! Want hoe vaak denk je niet aan een ander, of ben je zo druk om anderen te helpen of in je werk, dat je jezelf volledig over het hoofd ziet.

Wat heeft met jezelf bezig zijn je tot nu toe gebracht?

Tot nu toe heeft het mij meer rust gebracht. Ik bouw nu echt rustmomenten voor mezelf in, om mijn Ja Jij Journal in te vullen, en daar ook de tijd voor te nemen. Niet te denken ik doe het wel tijdens mijn werk, of even vlug in de pauze. ‘Nee, zondag ben ik vrij, en dan neem ik even tijd voor mezelf, en om met mezelf bezig te zijn’ bijv. Daarnaast heeft het mijn creativiteit en het plezier wat ik er in heb, weer op een ander vlak dan muziek aangewakkerd.

Het liefst vul ik mijn JA JIJ Journal in aan het strand, mijn favoriete plek. Maar aangezien mijn recente start, en het weer wat niet mee zit, heb ik de JA JIJ Journal er even in geshopt. De realiteit is eigenlijk dat ik vooral mijn JA JIJ Journal boven aan mijn bureau invul.

Naar wie stuurde je de kaartjes?

Naar mijn moeder, mijn oma, en één vriendin

Wat is jouw eindbeloning voor jezelf?

Mijn eindbeloning? Daar heb ik eigenlijk nog niet over nagedacht. Maar ik heb al heel lang een wens om een keer naar een spa te gaan, me echt lekker te laten verwennen, dus ik denk dat ik dat mezelf als eindbeloning cadeau doe.

Welke tussenbeloningen heb jij nog meer bedacht?

Waarschijnlijk mezelf trakteren op een ijsje, na het eten, of lekker een avondje een serie/film kijken. Zulke dingen denk ik.

 

Leeftijd: 23 jaar
Functie/status relatie: Ik ben zelfstandig ondernemer, eigenaar van het bedrijf ‘Zonder Lijntjes’. Verder ben ik momenteel single en woon ik nog thuis.