jaj-jij-in-de-tas

Onderneemster, gelukkig getrouwd en moeder | 37 jaar

Op instagram kwam ik een advertentie over de JA JIJ journal tegen.

Wat is jouw grootste motivatie om hiermee te starten?

Ik heb de “JA JIJ JOURNAL”  gekocht voor mijn vriendin. Die gaat momenteel door een lastige periode in haar leven vanwege het overlijden van haar vader, nou dacht ik dat deze journal haar mogelijk steun zou geven.Je verandert tenslotte toch als je met zoveel pijn en verdriet in aanraking komt. Om jezelf daarin niet te verliezen dacht ik dat dit een mooi kado voor haar zou zijn. Als verrassing heb ik van Nina een extra exemplaar cadeau gekregen. Super lief en fijn! Ik ben meteen gestart in de journal en kan nu ook met mijn vriendin samen dingen bespreken die wij in de journal zijn tegen gekomen.

Wanneer ben je er mee begonnen?

10 september 2021. Dit was de dag dat ik het pakketje binnen kreeg… ik werd meteen nieuwsgierig en enthousiast en ben begonnen om bladzijdes in te vullen.

Wat heeft het je tot nu toe gebracht?

Inzicht in dat ik zelf ook wel echt dingen wil veranderen zoals meer “eigen” tijd. Met een eigen onderneming, moeder zijn, vriendin, zus, dochter en partner rol merk ik dat ik te weinig heb stil gestaan waar ik nou zelf sta en wil in dit leven. In deze wereld gaat alles zo snel en deze journal zorgt ervoor dat je even stilstaat en met aandacht naar jezelf kijkt op een liefdevolle manier. Echt mooi!

Vaak belanden invuldagboeken na een paar weken in de hoek. Waarom deze niet?

Tot nu toe blijft de journal mijn aandacht trekken. De layout is mooi opgemaakt, de kleur en het formaat zorgt ervoor dat je hem makkelijk pakt en je even tijd maakt voor jezelf. Iedere pagina is anders waardoor je steeds verrast wordt over de antwoorden die je opschrijft. Soms lees ik even kort terug wat ik eerder heb opgeschreven, grappig dat je een week later ziet dat je sommige gestelde doelen al aan het uitoefenen bent. Uiteraard is een ritme lastig aan te passen en val ik terug in mijn oude patroon maar kijk ik probeer zelf naar de kleine momenten die wel lukken te kijken, daar krijg ik dan weer energie van.

Welke opdracht heeft je het meeste gebracht?

In het begin moest je een cirkel invullen ” waarin voor jouw veel tijd ging zitten.”  Ik vond het confronterend om te zien waar al mijn tijd in ging zitten en dat ik dus eigenlijk niks overhield voor mijzelf.

Wat is je leukste anekdote?

Niet echt een anekdote maar wel grappig om te vertellen. Als ik het boekje schrijf vind mijn 8-jarige zoon het ook heel interressant en wil hij graag meedoen. Om de JA-JIJ journal voor mij te houden heb ik voor hem ook een boekje gekocht. ” Slaapklets” wat ik samen met hem invul voor hij gaat slapen. Ook super leuk!

Wat heeft met jezelf bezig zijn je tot nu toe gebracht?

Eigenlijk meer energie, ik dacht juist dat ik weer meer tijd moest maken voor een extra taak maar terug kijkend voelt dat dus helemaal niet zo. Ik ben bezig met patronen verbreken en genieten van kleine succesjes.

Naar wie stuurde je de kaartjes?

Mijn partner, vriendin, moeder en een extra kaartje naar mijn zoontje.

Wat is jouw eindbeloning voor jezelf?

Ik wil van ons kantoor een heerlijke eigen plek gaan maken waarin wel gewerkt kan worden maar voornamelijk waarin ik lekker tot rust kan komen en kan fröbelen want dat doe ik graag.

Welke tussenbeloningen heb jij nog meer bedacht?

Dagje vrij voor mijzelf inplannen, Een kledingstuk kopen waarin ik mijzelf goed voel, Een bos bloemen kopen voor mijzelf, Massage inplannen.

 

Leeftijd: 37 jaar
Functie/status relatie: Gelukkig getrouwd