dagelijks-journal-ja-jij

Mara: HBO Student, Als je echt iets wil dan lukt het!

naam: Mara op het Veld
Functie: Student
Status: JA JIJ Journal in gebruik, online inspiratie sessie van Nina gevolgd en een 1-op-1 coaching.

Dat is de meest inspirerende quote die mij de afgelopen jaren heeft geholpen.
Bij de start van mijn HBO opleiding Vastgoed en Makelaardij was ik erg zenuwachtig en onzeker. Kon ik het allemaal wel? Ik had al 3 jaar geen economie gehad, lukt dat wel? Kan ik er voldoende tijd in steken? Hoe ga ik mijn carrière als dansdocent combineren met een HBO studie? Die vragen had ik allemaal, echter één ding wist ik zeker. Ik wilde een HBO opleiding doen en het moest deze opleiding zijn want hierin zou ik mijn creativiteit en organisatie talent kunnen gebruiken. Nu 1,5 jaar later ben ik erg trots op mezelf, ik heb al veel stappen gezet en ben gegroeid als persoon. Door mijn open en enthousiaste houding heb ik enorm goed contact met mijn docenten waar ik veel van kan leren en blij mee ben. Ik geef met medestudenten invulling aan open dagen en proefstudeerdagen en mag deze vervolgens begeleiden, dit geeft me enorm veel energie. Mijn studie verloopt op rolletjes en dat geeft een goed gevoel. Daarnaast geef 7 uur in de week danslessen wat mij veel inspiratie geeft omdat dit al jaren mijn passie is.

Toen ik een paar maanden geleden van mijn docente Maaike van Ierssel een link kreeg toegestuurd om een ambitiesessie voor studenten te volgen werd ik direct enthousiast. Deze ambitiesessie zou worden gegeven door Nina van Arum. Op 24 november jongstleden was het zo ver. Vol goede moed, lichte zenuwen en veel enthousiasme zat ik er helemaal klaar voor, achter mijn laptop. Het voelde direct of ik Nina al jaren kende! Direct heel vertrouwd. Na de sessie heb ik voor mij en mijn moeder de JA JIJ! journal aangeschaft en mijn LinkedIn profiel direct een update gegeven. Dit is immers waar iedereen tegenwoordig naar kijkt als je een baan of stage zoekt. Vol enthousiasme ben ik gestart met het opstellen van doelen in het kleine leuke roze boekje. De doelen die ik voor mezelf in de JA JIJ! journal heb opgesteld zijn naast school ook aan mijn sociale leven gerelateerd. Met de korte termijndoelen ben ik al een heel eindje op weg. Voor het behalen van een van deze doelen heb ik Nina opnieuw ingeschakeld. Dit vond ik spannend maar ik voelde me zeker en vertrouwd genoeg om Nina haar hulp te vragen. Dit keer ging ons gesprek over mijn minor keuze. Binnenkort mag ik deze maken en in 45 minuten heb ik samen met Nina een leuke keuze kunnen maken. Na het gesprek ben ik me verder gaan verdiepen in deze minor en hij is echt heel erg leuk! De minor Smart Cities kan me in de toekomst helpen mijn baan nog beter uit te voeren. Het is een toekomst gerichte minor.

Mijn verhaal is misschien nog niet zo lang als van andere vrouwen maar ik ben er trots op. Ik ben trots op hoe ik het allemaal combineer en dat ik het toch allemaal klaar krijg in deze corona tijd. Deze tijd maakt het echt niet gemakkelijker! Maar ik ben enorm gelukkig met de keuzes die ik heb gemaakt! En kan niet wachten om verder door te groeien in de ‘mannen’ wereld van het vastgoed! Want als ik echt iets wil dan lukt me dat.